посланик Archives - Новините за Созопол

посланик

Извънредният и пълномощен посланик на Куба у нас Херардо Суарес Алварес и съпругата му г-жа Ана-Глория Боуса посетиха църквата „Свети Георги „ в Созопол и се поклониха пред мощите на Свети Йоан Предтеча. Развълнувани те споделиха, че това е най-истинското преживяване за тях от дълго време.

Преди това посланикът и съпругата му бяха приети от кмета на Созопол Панайот Рейзи.” Новината за чудотворните мощи, открити в Созопол и искреното ни приятелство ни доведоха при Вас”- заяви посланикът на Куба при посещението си. „Добрата за всички християне новина стигна и до Куба, откъдето наши приятели ни питаха дали сме видели мощите на Св. Йоан Предтеча”- заяви ще посланик Алварес.

[продължава…]

 

„Созопол има блестящо бъдеще-заяви американският посланик Джеймс Уорлик в края на посещението си в Созопол. “Толкова древен, толкова красив и самобитен със своето историческо наследство, а и сега с мощите на Св. Йоан, на Созопол му предстоят хубави дни”- допълни още американският посланик.

[продължава…]

Остров Свети Иван край Созопол, където бяха открити останките, за които беше съобщено че са на Йоан Кръстител. Снимка: Дневник

По време на посещението си на остров Свети Иван край Созопол американският посланик у нас Н.Пр. Джеймс Уорлик е казал, че с желания би се върнал без костюм и без вратовръзка и би поработил на острова. Това съобщи кметът на Созопол Панайот Рейзи. По време на визитата си на острова, където бяха намерени мощите на Свети Йоан Предтеча, посланикът на САЩ е провел беседа с археолога проф. Казимир Попконстантинов.

По време на посещението си на острова Джеймс Уорлик се е уверил, че мощите са автентични. По-рано през деня той е посетил и църквата „Свети Георги”, където се съхраняват мощите на светеца. В същия храм се намират и частица от костите на Свети Андрей и частица от Светия кръст.

[продължава…]

© BulPhoto

Днес посланикът на САЩ Н.Пр. Джеймс Уорлик, ще бъде гост на кмета на Созопол Панайот Рейзи, съобщават от пресцентъра на община Созопол. След официалната среща двамата ще посетят Църквата „Свети Георги“, където посланикът и придружаващите го лица ще се поклонят пред мощите на Свети Йоан Предтеча.


[продължава…]

Чудотворните мощи на Св. Йоан Предтеча, които бяха открити на остров Свети Иван само преди месец привлякоха и интереса на посланиците на САЩ и Куба. Да се срещне с кмета на община Созопол Панайот Рейзи и да се поклони пред мощите на светеца, днес в Созопол пристига кубинският посланик Н.Пр. Херардо Суарес Алварес. Това съобщиха от пресцентъра на община Созопол. Интересът на Куба към Созопол е отдавна.

Кметът Панайот Рейзи посети Острова на свободата по покана на кубинското правителство, а кубинският посланик връща визитата.

[продължава…]

Кметът на Созопол се срещна с посланика на Норвегия

09.08.2010

Посланикът на Норвегия Тове Скарстейн е на официално посещение в Созопол. Днес тя бе приета от кмета на община Созопол Панайот Рейзи, който изказа благодарност за средствата, които Норвегия предостави за реализиране на проекта, при който бяха открити мощите на Свети Йоан Предтеча. Това съобщиха от пресцентъра на община Созопол. Много съм щастлива, че това […]

Още по темата →