Categories
Новини

Хиляди пред мощите на Свети Йоан Кръстител

Хиляди пред мощите на Свети Йоан Кръстител 1С песнопения бяха посрещнати мощите на Свети Йоан Кръстител в катедралния храм „Св. Александър Невски“. Те бяха превозени от Созопол до столицата с брониран автомобил и храна. Районът около кадетралата е със засилени мерки за сигурност, тъй като в събота се очаква пред мощите на светеца да се поклони и руският премиер Владимир Путин.

Очаква се три часа преди да пристигне премиерът Путин, да бъде спрян достъпът на поклонници до мощите. По-рано днес да се поклони пред светите мощи на Йоан Кръстител бе пристигна министърът без портфейл Божидар Димитров.

Categories
Новини

Премиерът: Надлезът Бургас-Созопол да е готов до юни

Премиерът: Надлезът Бургас-Созопол да е готов до юни 2Премиерът Бойко Борисов заяви вчера в Бургас, че до първи юни надлезът Бургас-Созопол трябва да бъде готов.

„Детелината“ на прословутото кръстовище Бургас – Созопол е жизнено важна не само за бургазлии, но и за пътуващите към южното Черноморие.

Борисов заяви, че тя трябва да е готова преди началото на летния сезон. Според него е недопустимо да се прави магистралата, а после да не може да се стигне от Бургас до Созопол с часове.

Премиерът заяви, че пари за изграждането на надлеза са осигурени. Очаква се цялата стойност на обекта да бъде около 22 милиона лева, като по-голямата част от финансирането идва по линия на Европейската банка.