проблем Archives - Новините за Созопол

проблем

Естествено спирането на тока в община Созопол ще доведе до негативни последици за хотелиерите, защото туристите ще направят своите рекламации. Това каза Диана Колчева, председател на съвета по туризъм „Черноморец”. Тя допълни, че от друга страна електропреносните фирми и ЕВН би трябвало да изчислят мощностите си, за да могат те да се подсилят и през следващия туристически сезон да не се допускат такива аварии и натоварвания на мрежата.

Нещата са взаимно свързани от една страна с горещото време, от друга недостатъчната сила и мощности на електрозахранването водят до тези резултати. Бих казала обаче, че е рано да говорим за реакцията на туристите и дали те ще си тръгнат

каза още Колчева.

[продължава…]

Електроразпределителното дружество за Южна България ЕВН уточни хронологията на проблема с електрозахранването, който възникна тази сутрин южно от Бургас:
• В 04:56 ч. има прекъсване на електрозахранването с продължителност пет минути в кабелен извод Чапла от подстанция Созопол, поради което част от град Созопол е имала смущения в електрозахранването до 05:01 ч.
• По същото време от 04:39 ч има прекъсване на електрозахранването по кабел Вромос, който също идва от подстанция Созопол. Поради това част от град Черноморец и къмпинг Градина са имали смущения в електрозахранването, което в възстановено напълно в 06:20 ч.

[продължава…]