Categories
Новини

Пътищата в община Созопол се почистват и опесъчават

Пътищата в община Созопол се почистват и опесъчават 2
Зимен Созопол - 27.01.2012г. снимка: www.sozopol.org

Пътищата в община Созопол се почистват и опесъчават. Проходими са при зимни условия, каза за Радио „Фокус” – Бургас Петя Чепевова, зам.-кмет на общината. Непрекъснато вали сняг в община Созопол. Пътищата от общинската пътна мрежа се почистват и опесъчават непрекъснато. Няма прекратени занятия в училищата. Затворени пътищата и села без ток на територията на общината няма. Въпреки че ситуацията е овладяна, Чепевова призова да не се тръгва на път, ако няма спешна нужда от това.

източник: focus-news.net

Categories
Новини

Община Созопол е инспектирала фирмите, отговорни за зимното почистване

Община Созопол е инспектирала фирмите, отговорни за зимното почистване 3Кметът на Созопол Панайот Рейзи заяви, че както Созопол, така и цялата община са готови с подготовката за зимата и фирмите ангажирани със зимното почистване на пътната мрежа са били проверени от администрацията.

Средствата отредени за зимно почистване в общината са като миналогодишните около 50 хил. лева, защото по думите на Рейзи, Созопол не е община, в която пада много сняг и го задържа. Вече са сключени договори с фирмата за снегопочистване ако има сняг, тя е същата, която отговаря и за сметопочистването. Има налични около 10 тона едра сол за хвърляне по улиците и тротоарите на Созопол.