Categories
Новини

Да изчистим Созопол за 1 ден

Да изчистим Созопол за 1 денНа 20 Април жителите на община Созопол активно участваха в Националната кампания „Да изчистим България за един ден”. Традиционното пролетно почистване, с което жителите на туристическата община се подготвят за активния сезон е традиция от години и привлича най- много участници в почистването на плажните ивици.

Жители на с. Атия заедно с кмета Ренета Стоева почистиха голям периметър от плажа „Вромос”. Ентусиазирани, те успяха да почистят както плажната ивица, така и тревните площи, където през лятото къмпингуват летовниците.

Да изчистим Созопол за 1 денКъм почистването на плажната ивици са включиха доброволци от град Черноморец. Десетки семейства с децата си успяха да съберат чували с боклуци от любимия за туристите плаж.

Categories
Новини

Разнищиха кражба на 250 кг арматурно желязо

Разнищиха кражба на 250 кг арматурно желязо 1На 17.02.т.г. служители от Районно управление «Полиция» – Созопол са установили извършителят на кражбата на около 250 кг. арматурно желязо от строителен обект, разположен в местността «Райски залив» до Созопол – това е: 28 год. К.С. от Созопол.

Откраднатото желязо е намерено и иззето.

Categories
Новини

Обявиха за издирване семейство Лолови

Обявиха за издирване семейство Лолови  2Бургаската окръжна прокуратура обяви за издирване семейство Румяна и Светлозар Лолов. Постановлението за международно издирване на бизнес-семейството, чиято собственост е луксозният хотел „Бургас“ в центъра на града, е издадено днес, съобщи прокурорът по делото Ангел Георгиев.

В понеделник Областната дирекция на полицията разпространи съобщение, в което се твърди, че Румяна и Светлозар Лолови са с повдигнато обвинение за рекет и финансово-кредитни измами. Разследването срещу тях е било водено месеци наред съвместно с Окръжна прокуратура. Двамата в момента са извън страната, затова обвинението е повдигнато задочно. В схемата са замесени още трима мъже.