росен плевнелиев Archives - Новините за Созопол

росен плевнелиев

За празника на Созопол бе открита уникална изложба в Археологическия музей. На откриването й специален гост бе и президента Росен Плевнелиев, който разгледа с интерес експозицията.

Изложбата „Монетите на Западния Понт” се осъществява със съдействието на Съюза на колекционерите в България, Музея на МВР и Археологическия музей в Созопол под патронажа на кмета на община Созопол Панайот Рейзи.

Изложбата за първи път показва богата колекция от монети, които проследяват монетосеченето по Българското Черноморие от т.нар. гръцки период. Първият град по българските земи , който сече монети е Аполония, още шести век преди новата ера. [продължава…]

Приключи срещата на кандидат-президентска двойка Росен Плевнелиев и Маргарита Попова в читалището в Созопол, където те се срещнаха с граждани, предаде репортер на радио „Фокус“ Бургас.

По време на изложението си Росен Плевнелиев, каза че до сега се е доказал, че това което обещае го изпълнява и ще продължи да дава обещания, които могат да бъдат изпълнени. Каза, че президентството е модел на дългосрочни стратегии, които трябва да бъдат изпълнявани.

[продължава…]

Въпреки откритите нарушения по Черноморието, няма да се премахват барове и капанчета по плажовете, каза регионалният министър

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев се включи в работата на проверяващите на плажовете по Южното Черноморие с инспекция в Созопол, съобщиха днес от ведомството му. Въпреки десетките открити нарушения по курортите, няма де се прибегне до разрушаване на барове и капанчета по плажовете в средата на август, дори ако те са изградени в нарушение на закона.

Плевнелиев се закани в началото на следващия сезон туристически сезон догодина същите нарушители да бъдат проверени отново и при откриване на нередности ще се прекратяват концесионни договори и наемни отношения.

[продължава…]