Categories
Новини

Хванаха крадци на кабели в Созопол

Хванаха крадци на кабели в Созопол 1
снимка: pa1.bg

На 24 Април 2011 в Созопол са задържани четирима крадци на кабел. 29-годишният Й.М. и 23-годишният  Т.С.  и двамата от село Зидарово, както и 25-годишният  И.Ч. и 29-годишният М.В. от село  Габър са хванати след извършване кражба на 37 метра далекосъобщителен кабел.

Кражбата е станала от подземното трасе в гориста местност край село Зидарово в посока село Крушевец. Кабелът е иззет, а четиримата извършители са задържани за срок да 24 часа.

Образувано е досъдебно производство.

Categories
Новини

Кражба на 6 агнета – компенсация за забавена заплата

Кражба на 6 агнета - компенсация за забавена заплата 2
© Dariknews.bg

На 20.02.т.г. служители от Созопол са установили извършителят на кражбата на шест агнета от частна кошара край село Габър, собственост на 45 годишен мъж – това е: 43 годишния С.И. от с. Габър, по думите на който агнетата са взети за овъзмездяване на труда му като пастир при собственика на животните.

Според С.И. дължимата му заплата е в размер на 750 лв., като същата не му е изплащана месеци наред. Агнетата са предадени от С.И. с протокол за доброволно предаване и върнати на собственика.

Categories
Новини

Партии преселват гласоподаватели

Партии преселват гласоподаватели 3Изборен туризъм със страшна сила кипи в цялата страна, защото след броени дни влиза в сила уседналостта за местния вот.

Кой където е регистриран към средата на януари, там и ще гласува. Явлението заплашва да засенчи и международните преселения, организирани дълги години от ДПС, които вече са забранени.