Categories
Видео от Созопол Спорт

Wave riders at Black Sea coast 2011

Riders on the storm е късометражен филм, представящ всички онези, които в същото време с усмивка следят сайтовете за прогноза на вълните. И след като плажа опустее, а рибарските лодки бъдат прибрани на сигурно място, те влизат в оловното море.

Заснет е по време на прогноза през периода 11-12 август 2011г., в района на гр. Ахтопол.

Categories
Новини

Общинският съвет Созопол прие декларация против изследването за нефт и газ край Силистар

Общинският съвет Созопол прие декларация против изследването за нефт и газ край Силистар 2
снимка: община Созопол

По предложение на кмета на община Созопол Панайот Рейзи бе приета  от общинските съветници единодушно протестна декларация  срещу разрешението на министерски съвет за търсене и проучване за нефт и газ  в района на Силистар.

В Протестната декларация се казва: Общинският съвет изразява своето несъгласие срещу решение на Министерски съвет, с което е дадено разрешение за търсене и проучване на нефт и природен газ в Блок 1-14 Силистра в Черно море. Туризмът и рибарството са основен поминък на община Созопол и подобна дейност ще застраши екологията и икономиката в региона.

Проблемът се отнася не само за нашата община, но и за другите черноморски общини, както и за цялата страна, тъй като е свързан със застрашаване на околната среда, здравето и живота на хората край Българското Черноморие.