сняг Archives - Новините за Созопол

сняг

Снежен Созопол – 27.01.2014

Снежен Созопол - 27.01.2014

Снежен Созопол

[продължава…]

Зима в Созопол 2012; снимка: www.sozopol.org

Старозагорската фирма „Пътстрой” е спечелила обществената поръчка за зимно почистване на Община Созопол.

Дружеството е единственият участник в процедурата. Договорът е за 2 години, а общата му стойност може да достигне до 200 хил.лв. без ДДС.

Срещу тази сума компанията ще трябва да рине снега и опесъчава 60 км от общинската пътна мрежа, както и магистралните улици около Равадиново, Атия, Росен, Равна гора, Зидарвоо и Созопол.

[продължава…]

На 8ми Февруари 2012г. бурните вълни на Черно Море нанасоха поражения по цялото българско крайбрежие на черно море. Тук ви показваме видео материали заснети в Созопол и Царево

[продължава…]

08.02.2012г.

Морето отнася всичко по пътя си.

Повечето заведения на плажната ивица са разрушени.

На плажа - Зимен Созопол 2012

Много бързо и при добра организация бе овладяна тежката ситуация, която причини обилния сняг и северен вятър в Созопол и населените места в общината. Още в четвъртък, в навечерието на задаващото си зимно бедствие  и при първото натрупване на мокрия сняг Комисията за извънаредни ситуации и бедствия с председател зам. кмета Катя Стоянова набеляза спешни мерки и бяха мобилизирани фирмите, ангажирани с почистването на пътищата в общината.

Първите количества пясък бяха разпръснати в Созопол още преди да натрупа снега от 17.00ч до 19.00 ч., което улесни почистването на пътните артерии на другия ден. Съвместно с Гражданска защита още преди да завали снега бяха огледани язовирите на територията на общината и бяха почистени затлачените с клони и дървета опасни участъци, които биха могли да причинят наводнение.

[продължава…]

Созопол през зимата на 2012

27.01.2012
Thumbnail image for Созопол през зимата на 2012

Зима има и в Созопол. Ето как изглежда любимият ни морски курорт през погледа на нашите редактори и приятели

Още по темата →