Categories
Новини

200 лазарки на празника във всяко населено място от община Созопол

200 лазарки на празника във всяко населено място от община Созопол 1Великденските празници ще бъдат отбелязани с пъстри и весели събития, които община Созопол организира всяка година за един от най-обичаните християнски празници. Празниците ще преминат под наслов: „Червен, червен Великден! Зелен, зелен Гергьовден”.

На 16.04.2011г.,събота лазарски групи ще възстановят обичая във всяко едно от населените места в община Созопол. Същият ден от 8.00 ч. до 12.00 ч. на пл.” Хан Крум” ще се проведе благотворителен базар за цветя, на който ще бъдат предлагани рязани, саксийни и градински цветя.

Categories
Новини

Благотворителност и веселие в Созопол по празниците

Благотворителност и веселие в Созопол по празниците 2С коледен концерт на фолклорен ансабмъл „Странджа“ и благотворителна кулинарна изложба в читалище „Отец Паисий“ гр.Созопол, гражданите и гостите на града отбелязаха коледните и настъпващите новогодишни празници.

В изложбата се представиха тракийско дружество „Яни Попов“, женско сдружение „Света Марина“, ресторант „ЗОИ“, ресторант „Селена“, Мая Димитрова – гр.Созопол, СОСЗР клуб „Българка“.

Снежанка и еленчето на Дядо Коледа посрещаха гостите на входа на читалището със специално подготвени късмети.

Благотворителност и веселие в Созопол по празниците 3