Categories
Новини

EVN спира тока по Южното Черноморие

EVN спира тока по Южното Черноморие 2
снимка: ibox.bg

На 1, 2 и 3-ти юни в Созопол предстои поетапно спиране на електрозахранването съответно в „Стар град“, „Нов град“ – Хармани и местност Буджака

ЕВН България Електроразпределение АД уведомява, че във връзка  с извършване на необходими действия по рехабилитация и ремонт на съоръжения от електроразпределителната мрежа през първата половина на месец юни 2011 г. смущения в електрозахранването ще имат клиенти от Созопол, Китен, Приморско, Царево, Черноморец, Ахтопол и с. Синеморец.

Плановите изключвания ще бъдат поетапно за отделните населени места по установен график в периода от 01.06.2011 г. до 15.06.2011 г. без почивните дни за часовете от 10.00 до 15.00 часа.

Целта на извършваните действия следва инвестиционната програма на “ЕВН България Електроразпределение” АД  с цел подсигуряване сигурността на доставките на електроенергия и обновяване на енергийната инфраструктура по Южното Черноморие.

Categories
Новини

Постепенно се възстановява подаването на ток в Созопол

Постепенно се възстановява подаването на ток в Созопол 3
Снимка: Dnesplus.bg

Постепенно се възстановява подаването на ток в Созопол след аварията, която остави града без осветление. В момента над града вали пороен дъжд. Най-вероятно причината за спиране на тока е гръмотевична буря.

Токът спря, докато в местното читалище вървеше постановката на Русенския драматичен театър – “Конструкция на освободеното въображение“ по Йожен Юнеско. Тези дни черноморския град е домакин на провеждащия се Фестивал на изкуствата “Аполония“.

Categories
Новини Созопол Черноморец

Черноморец и къмпинг „Градина” са без ток

Черноморец и къмпинг "Градина” са без ток 4Курортът Черноморец и къмпинг „Градина” останаха без ток в понеделник сутринта заради авария на далекопровода „Созопол“.

От EVN съобщиха, че се работи по отстраняване на повредата и електрозахранването ще бъде възстановено.

В края на миналия месец счупен стълб на електропровода „Галатея“ и съоръжение на електросистемния енергиен оператор оставиха без ток близо 56 000 клиенти по Южното и част от Северното Черноморие в разгара на туристическия сезон.