Categories
Новини Созопол Черноморец

Културен туризъм рекламира община Созопол

Културен туризъм рекламира община Созопол 1
Созопол; снимка: Иван Костов

Културен туризъм и възможностите за отдих на деца рекламира община Созопол на международното туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо”, съобщи за Радио „Фокус” – Бургас Петя Димитрова от пресцентъра на общината.

Тази година на изложението община Созопол се представя с два щанда. Освен туристическия продукт като цяло в общината с отделен щанд се представя и град Черноморец.

Categories
Новини

Созопол предлага рекреативен, културен и исторически туризъм

Созопол предлага рекреативен, културен и исторически туризъм 3
Алея пред Южната крепостна стена и кула; снимка: Sozopol.org

Рекреативен, културен и исторически туризъм предлага Община Созопол и в тази насока ще са основните туристически услуги, и продукти, които ще бъдат рекламирани по време на участието на общината в туристическите изложения, съобщи за „Радио „Фокус” Бургас Петя Чепевова,зам.-кмет в Община Созопол.

„Ще представяме прекрасните ни плажове и възможностите за рекреативен туризъм, наличната все по-обновяваща се материална база, но същевременно с това възможностите за културен и исторически туризъм. Ще представим новите обекти, които тази година бяха разкрити. Манастирът „Свети Николай Чудотворец” в центъра на Созопол до църквата „Свети Свети Кирил и Методий”, църквата „Свети Апостоли” на нос Скамний също ще бъде достъпна за посетители, а на остров Свети Иван, в манастира „Свети Йоан Предтеча , където бяха открити мощите е осигурена достъпност и е направен кей. Така островът е достъпен за лодки и може да се отиде да се разгледа. Това ще е интересно и за българските, и за чуждите посетители”

Categories
Новини

Община Созопол на международните туристически борси през 2012

Община Созопол на международните туристически борси през 2012 5
Зима в Созопол 2012; снимка: www.sozopol.org

Община Созопол активно участва на международните туристически борси, тъй като привличането на нови туристи започва още след приключването на поредния летен сезон.

Зам.-кметът на морската община Петя Чепевова съобщи за „Радио „Фокус” Бургас, че тази година са планирани няколко участия в международни изложения.

Първото участие което предстои е участието в туристическото изложение „Ваканция и СПА ЕКСПО 2012” в София, което тази година ще се проведе от 16 до 18 февруари.

”Малко по-различно е тази година, тъй като Община Созопол е наела свой щанд, но и град Черноморец ще има свой щанд. Така ще имаме по-голяма възможност за представяне на туристическите услуги, тъй като двата ни основни туристически центъра са Созопол и Черноморец. Другата международна туристическа борса, в която ще участваме е в Белград. Тази година тя се планира да бъде от 23 до 26 февруари. Това е едно огромно международно изложение, на което общината ще участва за трети път. От разговори с туроператори имах възможност да се убедя, че има резултат от нашето участие там – създаваме контакти и привличаме повече сръбски туристи. Знаете че визите паднаха и вече режимът е по-достъпен. Основно сръбските туристи ходеха на почивка в Гърция. Естествено желаем положението в нашата съседка Гърция да се подобрява, но нашата надежда е сръбските туристи да припознаят все повече българското Черноморие, защото то си заслужава да бъде посетено”

Categories
Новини

Созопол превзе Нови Сад

Созопол превзе Нови Сад 6
© Пресцентър - Община Созопол

Община Созопол впечатли посетителите на изложението International Fair of Tourism в град Нови Сад, което е най-голямата есенна туристическа борса в Сърбия.  Тя се провежда   за 47 път и тази година регистрира рекорден брой участници, които са с 20% повече от предходната година.

В рамките на първия ден бяха представени българските общини, като презентацията на община Созопол се оказа най- впчетляваща за присъстващите. Представянето на страната ни завърши с филма на община Созопол ”Чудото на Созопол”.

Categories
Новини

Общо 14 общини от Югоизточен регион ще участват в Международен туристически панаир в Сърбия

Общо 14 общини от Югоизточен регион ще участват в Международен туристически панаир в Сърбия 7Както бе оповестено вчера, общо 14 общини от Югоизточния регион на страната ще участват в предстоящия туристически международен панаир в Нови Сад в Сърбия. Това каза председателят на Алианса по туризъм за Югоизточен регион Мария Инджова.

Присъствието на морските общини от Бургаска област е впечатляващо, а община Несебър дори ще се представи с два щанда допълни тя.

Categories
Новини

Черноморските общини готвят фурор на туристическа борса

Черноморските общини готвят фурор на туристическа борса 8Алиансът по туризъм в югоизточния регион /АТЮР/  и общините Бургас, Несебър, Созопол, Приморско и Царево заминават за първи път като обединен екип от съмишленици за участие в международната туристическа борса, която ще се проведе по време на 43 международен панаир в сръбския град Нови Сад. Общо 14 български общини ще се включат в престижния форум.

Голямо признание за нас е да сме партньори с БХРА / Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация/  при подготовката за участието на  българските представители в тази престижна борса – коментира председателят на АТЮР Мария Инджова.