Categories
Новини

Започва акция „Светлина“ – 2011!

Започва акция "Светлина" - 2011! 2
Акция "Светлина" започва от 1 Ноември 2011г.

От 1ви Ноември 2011 КАТ започва традиционната акция „Светлина“

От Пътна полиция припомнят, че водачите са длъжни да карат на фарове през есенно-зимния период до 1 март следващата година.

Още от първия ден КАТ ще налага санкции на онези водачи, които не спазват закона. Според органите на пътна полиция, четири години са били достатъчни на шофьорите, за да свикнат с новото изискване и вече няма необходимост да им се дава седмица толеранс, както бе в предни години.

„Отдавна е заложена тази промяна в Закона за движение по пътищата, отсрочката на практика означава несъобразяване със закона“

коментираха от Пътна полиция.

Categories
Новини

От днес дневните светлини не са задължителни

От днес дневните светлини не са задължителни 3Съветваме ви да продължите да карате на фарове и да сте видими, за да има по-малко инциденти!

„От 1 ноември до 1 март моторните превозни средства задължително се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини“, гласи Законът за движение по пътищата. От днес това задължение вече не е в сила и през светлата част на деня можете да карате без включени светлини.

mobile.bg съветва да се кара с включени фарове и в периода от 2 март до 31 октомври, защото така, макар и минимално, може да бъде подобрена пътната безопасност. Дори броят на тежките пътно транспортни произшествия да намалее само с едно благодарение на фаровете през деня, пак си заслужава.