Categories
Новини

National Geographic пуска филм за Свети Йоан Кръстител

National Geographic пуска филм за Свети Йоан Кръстител 1Световноизвестният канал National Geographic пуска филм за мощите на св. Йоан Кръстител, които бяха открити на остров Свети Иван край Созопол. Премиерата на научнопопулярната лента е насрочена за 22 ч на 5 април.

Тогава американският канал, който се радва на над 8 милиона зрители по целия свят, ще завърти продукцията, която снима в Созопол през лятото на 2010 г.

Екипът на National Geographic пристигна в морския град веднага след като археолозите откриха реликвария с мощите на Кръстителя. Във филма ще бъде показано точното място на острова, където е открита светинята, и всички подробности около археологическата експедиция.

Categories
Новини

National Geographic ще излъчи филма за мощите на Свети Йоан Кръстител

National Geographic ще излъчи филма за мощите на Свети Йоан Кръстител 3В края на тази година телевизия National Geographic (Нешънъл Джиографик) ще излъчи филма за откриването на мощите на Свети Йоан Кръстител, намерени на остров Свети Иван край Созопол, съобщи откривателят на ценните находки проф. Казимир Попконстантинов, цитиран от агенция „Фокус“.

Археологът припомни, че екип на „Нешънъл джиографик“ е бил в България през юни, за да работи по предстоящия филм.

Categories
Новини

Созопол превзе Нови Сад

Созопол превзе Нови Сад 4
© Пресцентър - Община Созопол

Община Созопол впечатли посетителите на изложението International Fair of Tourism в град Нови Сад, което е най-голямата есенна туристическа борса в Сърбия.  Тя се провежда   за 47 път и тази година регистрира рекорден брой участници, които са с 20% повече от предходната година.

В рамките на първия ден бяха представени българските общини, като презентацията на община Созопол се оказа най- впчетляваща за присъстващите. Представянето на страната ни завърши с филма на община Созопол ”Чудото на Созопол”.