цени Archives - Новините за Созопол

цени

fast-ferry-summer-2015ОФИЦИАЛНО: Кометите тръгват от Вторник, 26 Май 2015!

„Българиан Хидрофойл“ ООД оповестиха официалното разписание и цени на кометите за лято 2015

Разписание на кометите за сезон лято 2015

[продължава…]

"Комета 2"; снимка: www.sozopol.org

Още в средата на май ще бъдат пуснати  кометите, с които туристи ще летят между морските дестинации от Варна до Созопол. Двете корабчета в момента се ремонтират на Бургаското пристанище.

След 25-годишна пауза миналата година кометите възстановиха курсовете по маршрутите между Бургас, Созопол, Варна, Несебър. През миналия сезон за месец и половина са били превозени над 2100 пасажери, сред които около 300 деца, съобщиха от порта.

[продължава…]

В неделя 10 юли 2011г. на созополският пристан акустира „Комета 2“ – първият плавателен съд на подводни криле в български води след 1989г.

Комета 2 в гавана на созополският пристан; снимка: Татяна Петрова

От това лято кометите ще превозват пътници от Созопол през Бургас, Несебър и Варна до Златни пясъци.

Още през м.Май транспортният министър Александър Цветков обясни, че по маршрутите ще оперира частна фирма и най-дългият маршрут ще струва около 50 лв.

[продължава…]

Две 30 годишни комети ще порят вълните от Златни пясъци до Созопол това лято след близо 20-годишно прекъсване

Варна, Морската гара, част от кометите на БМФ, 1970г.

www.lostbulgaria.com

В момента те са на основен ремонт в бургаското пристанище.

Ще ги пуснем между 25 и 30 юни

каза Петър Узунов, един от четиримата съсобственици. Очаква се на официалния старт да присъства и транспортният министър Ивайло Московски.

Eдната комета ще се е по маршрута Несебър–Созопол–Несебър–Варна–Несебър, а другата – Златни пясъци–Несебър–Созопол–Несебър–Варна. Два дни седмично ще спират и в Бургас. [продължава…]

Цените по морето падат

by Todor Radionov on 22.08.2010. Updated 11.01.2014

Снимка: Senna Ayd

Краят на лятото наближава и хотелиерите вече мислят какви намаления да направят, за да привлекат туристи и през есента. По Черноморието някои хотели започват да свалят цените още от понеделник. Масовите намаления обаче са от началото на септември.

Тези, които са планирали отпуската си в края на август и началото на септември, могат да се възползват от изгодни оферти

Ако в разгара на сезона в курортите северно от Варна един човек плаща между 70 и 130 лева за „ол инклузив” в 4-5 звезден хотел, през септември ще е с 20-тина процента по-малко.

„Ще намалим цените както за българи, така и за чужденци. Това ще стане най-вероятно в края на август, началото на септември”, каза Дилян Тодоров, управител на хотел.

В тризвездни хотели ще може да се почива и за по 15-20 евро. Значително поевтиняват квартирите в по-малките населени места като Кранево. В момента стая в градчето струва между 30 и 50 лева.

[продължава…]