Categories
Новини

Разписание и цени на кометите за 2015 година

fast-ferry-summer-2015ОФИЦИАЛНО: Кометите тръгват от Вторник, 26 Май 2015!

„Българиан Хидрофойл“ ООД оповестиха официалното разписание и цени на кометите за лято 2015

Разписание на кометите за сезон лято 2015

Categories
Новини

Пускат кометите до Созопол за 24 Май

Пускат кометите до Созопол за 24 Май 2
"Комета 2"; снимка: www.sozopol.org

Още в средата на май ще бъдат пуснати  кометите, с които туристи ще летят между морските дестинации от Варна до Созопол. Двете корабчета в момента се ремонтират на Бургаското пристанище.

След 25-годишна пауза миналата година кометите възстановиха курсовете по маршрутите между Бургас, Созопол, Варна, Несебър. През миналия сезон за месец и половина са били превозени над 2100 пасажери, сред които около 300 деца, съобщиха от порта.

Categories
Новини

Созопол посрещна първата комета след 1989г.

В неделя 10 юли 2011г. на созополският пристан акустира „Комета 2“ – първият плавателен съд на подводни криле в български води след 1989г.

Созопол посрещна първата комета след 1989г. 3
Комета 2 в гавана на созополският пристан; снимка: Татяна Петрова

От това лято кометите ще превозват пътници от Созопол през Бургас, Несебър и Варна до Златни пясъци.

Още през м.Май транспортният министър Александър Цветков обясни, че по маршрутите ще оперира частна фирма и най-дългият маршрут ще струва около 50 лв.

Categories
Новини

Две комети ще порят вълните от Созопол до Златни Пясъци

Две 30 годишни комети ще порят вълните от Златни пясъци до Созопол това лято след близо 20-годишно прекъсване

Варна, Морската гара, част от кометите на БМФ, 1970г.
www.lostbulgaria.com

В момента те са на основен ремонт в бургаското пристанище.

Ще ги пуснем между 25 и 30 юни

каза Петър Узунов, един от четиримата съсобственици. Очаква се на официалния старт да присъства и транспортният министър Ивайло Московски.

Eдната комета ще се е по маршрута Несебър–Созопол–Несебър–Варна–Несебър, а другата – Златни пясъци–Несебър–Созопол–Несебър–Варна. Два дни седмично ще спират и в Бургас.

Categories
Новини

Цените по морето падат

Цените по морето падат 5
Снимка: Senna Ayd

Краят на лятото наближава и хотелиерите вече мислят какви намаления да направят, за да привлекат туристи и през есента. По Черноморието някои хотели започват да свалят цените още от понеделник. Масовите намаления обаче са от началото на септември.

Тези, които са планирали отпуската си в края на август и началото на септември, могат да се възползват от изгодни оферти

Ако в разгара на сезона в курортите северно от Варна един човек плаща между 70 и 130 лева за „ол инклузив” в 4-5 звезден хотел, през септември ще е с 20-тина процента по-малко.

„Ще намалим цените както за българи, така и за чужденци. Това ще стане най-вероятно в края на август, началото на септември”, каза Дилян Тодоров, управител на хотел.

В тризвездни хотели ще може да се почива и за по 15-20 евро. Значително поевтиняват квартирите в по-малките населени места като Кранево. В момента стая в градчето струва между 30 и 50 лева.