Categories
Новини

Читалището в Созопол влезе в глобалната библиотека

Читалището в Созопол влезе в глобалната библиотека 1В Народно Читалище ”Отец Паисий”-Созопол откриха информационен и обучителен център, оборудван с компютърна техника по Програма „Глоб@лни библиотеки-България”. Той разполага с шест компютъра, които са инсталирани в читалнята за възрастни и в детската заемна читалня.

Центъра бе презентиран пред възрастните читатели и пред детската аудитория.

Любопитството и интересът сред различните възрастови групи е голям, което ни прави оптимисти, че новата услуга, която предлагаме ще бъде от полза за всички”

заяви секретаря на читалището Денка Тодорова.

Categories
Културен живот Новини

Читалище „Отец Паисий Хилендарски” – гр. Созопол с компютри за читателите

Читалище „Отец Паисий Хилендарски” – гр. Созопол с компютри за читателите 2Читалище „Отец Паисий” кандидатства с проект по програма „Глобални библиотеки”.

Той бе одобрен с пакет №3. Читалищната библиотека получи седем нови компютъра, принтер и прожекционен апарат. Новата техника ще се ползва безплатно от читателите на библиотеката. Всички компютри са снабдени с камера и слушалки, а могат да бъдат използвани и Интернет мрежа и различни програми.


Categories
Новини

Златни медали от Копривчица

Златни медали от Копривчица 316 Август 2010. Община Созопол бе представена по блестящ начин на фолклорния фестивал Копривчица. Участниците от общината се завърнаха с два златни медала и грамоти  на всички участници и на читалищата за цялостна дейност, както и на индивидуалните участници. Многохилядната публика на най- престижния  български фолклорен фестивал бе очарована от представянето на местните изпълнители, а журито ги оцени по достойнство.

Златен медал спечели Народно читалище „ Ангел Величков” с. Росен за цялостна дейност и отлично представяне на двете битови групи с ръководител Ана Стоянова. С най- много участници на събора в Копривчица от името на община Созопол се представи читалището в с. Росен- две битови групи за автентичен фолклор. Детска формация „Росенче”,и смесена група за автентичен фолклор вдигнаха на крака публиката на фестивала. Четири индивидуални изпълнители Кристияна Живкова, Илия Райчев, Гергана Димитрова и Катерина Здравкова бяха отличени с поименни грамоти.