Categories
Новини

Започва акция „Светлина“ – 2011!

Започва акция "Светлина" - 2011! 2
Акция "Светлина" започва от 1 Ноември 2011г.

От 1ви Ноември 2011 КАТ започва традиционната акция „Светлина“

От Пътна полиция припомнят, че водачите са длъжни да карат на фарове през есенно-зимния период до 1 март следващата година.

Още от първия ден КАТ ще налага санкции на онези водачи, които не спазват закона. Според органите на пътна полиция, четири години са били достатъчни на шофьорите, за да свикнат с новото изискване и вече няма необходимост да им се дава седмица толеранс, както бе в предни години.

„Отдавна е заложена тази промяна в Закона за движение по пътищата, отсрочката на практика означава несъобразяване със закона“

коментираха от Пътна полиция.

Categories
Новини

Шофьорите – задължително на фарове

Шофьорите - задължително на фарове 3Днес започва традиционната акция „Светлина“ на КАТ, ще проверяват и за износени гуми

От днес до 1 март всички шофьори у нас са задължени да се движат с включени къси светлини или – при по-новите-автомобили – специалните светлини за движение през деня.

През останалата част от годината движението на фарове засега не е задължително, макар да се препоръчва. От догодина се очаква обаче това положение да се промени във връзка с новоприето европейско законодателство.