Categories
Културен живот Новини

Почетен знак и грамота за художника Иван Бахчеванов

Почетен знак и грамота за художника Иван Бахчеванов 2
снимка: Община Созопол

Община Созопол отличи с почетен знак и почетна грамота художника Иван Бахчеванов, който вече 25 години е главен уредник на Художествената галерия в Созопол. Наградата бе връчена от зам. кмета на община Созопол Катя Стоянова по случай 60 годишния юбилей на художника по време на празничния концерт, посветен на 24 май- Деня на славянската писменост и българска култура. Почетният знак се присъжда за цялостен творчески принос за съхраняване и популяризиране на художествените произведения на град Созопол.

Високото отличие, което Иван Бахчеванов получи е и за богатата му дарителска дейност и за приноса му в утвърждаването на Созопол като град с богата култура и духовност. Иван Бахчеванов изказа благодарност на община Созопол за високото отличие и за последователната политика на общинското ръководство да подпомага и подкрепя хората на изкуството и културата и развитието на града като културен и духовен център. Той обяви нова инициатива на Художествената галерия, която организира школи за по изобразително изкуства за всички възрасти.

Categories
Новини

Отличници водят манифестацията за 24 май в Созопол

Община Созопол организира манифестация за Деня на българската писменост и славянска култура.

Отличници водят манифестацията за 24 май в Созопол  4
снимка: bosile4eta.com

Тя ще се състои на 24 май, вторник, и шествието от ученици, учители и деятели на културата ще започне от ОУ ”Св. св. Кирил и Методий” от 9.00 ч. В първите редици ще застанат 70 отличници, за които има приготвени специални ленти. За манифестацията е поканен духовия оркестър на щаба на Трета армия в Сливен.

 

Манифестацията ще продължи до амфитеатъра, където ще се състои празничен концерт, организиран от читалище „Отец Паисий”.

В началото на концерта ще бъдат поздравени и отличени 30 деятели на културата в община Созопол, а първокласниците ще получат първите си дипломи.