apollonia art festival Archives - Новините за Созопол

apollonia art festival

Празници на изкуствата Аполония 2012

Остава по-малко от седмица до началото на тазгодишното издание на Празници на изкуствата „Аполония”, което превръща красивия Созопол в морска столица на изкуствата.

Стотици любители на хубавата музика, театъра, литературата ще се насладят на програмата на 28-ото издание на събитието, което е подготвило за всекиго по нещо. Програмата е повече от богата – в рамките на 10 дни можем да избираме между 62 арт събития на различни сцени в Созопол. „Аполония” стартира на 30 август и ще продължи до 8 септември, съвсем подходящо време за почивка с артистичен акцент.
[продължава…]

От 31 август до 8 септември 2012  Созопол за двадесет и осми път ще бъде център на най-големия културен форум в страната.

Аполония е празникът на всички изкуства.  В театралните спектакли  ще вземат участие най-големите български театри,  в класическите и джаз концерти ще свирят световноизвестни състави и солисти,  ще има изложби с творби на талантливи художници, литературни вечери, в които ще бъдат представени произведения на млади автори и на признати  писатели и поети.  Филмовите вечери на Аполония ще предложат разнообразни заглавия, теми и сюжети на многобройните си зрители.

Очакваме ви в Созопол! [продължава…]