facebook

Фейсбук съсипва брака ви! 1Ако водите щастлив семеен живот, избягвайте Фейсбук! Според данни на британското издание “Дейли мейл” всеки пети развод в САЩ и Великобритания и всеки десети в Австрия се дължи на флиртове в социалната мрежа.

В миналото следите на изневярата се проследяваха по отпечатъци от червило по ризата, подозрителни ухания по пуловера или случайно намерени любовни бележки. Днес има нови начини за разузнаване. Най-активната и агресивно растяща комуникационна мрежа Фейсбук с над 600 милиона регистрирани потребители от целия свят е идеалното място не само за завързване на флиртове и афери, но и за разкриването им. И не само! Измамени половинки използват Фейсбук-разследването си като доказателство в съда.

Опасен флирт във Фейсбук!

Според проучване на американската Академия по семейно право повече от 80% от адвокатите, занимаващи се с бракоразводни дела, използват като доказателство дейността на съпруга или съпругата в социалните мрежи. Като причина за развода често се назовава: Фейсбук-флирт! Често потребителите забравят, че публикуваната информация е обществено достояние. И така се стига дотам, че отегчени партньори от дългогодишни връзки започват да търсят я първата си любов, я някой стар флирт или бивше гадже. Никъде търсенето не е по-лесно, отколкото във Фейсбук. Но както отбелязва председателката на Академията по семейно право Марлене Ескинд Моузез [продължава…]

Внасят в парламента питане от гражданите на Созопол 2

Бъдещият хотел разгневи Созопол снимка: sozo.bg

На 3ти Април т.г.екипа на Созопол Новините извести своите читатели че, парцелът където се строи хотелският комплекс, е собственост на Съюза на кинодейците, инвеститор е българо-руска фирма, а по проекта за сградата е работил братът на бившия премиер – арх. Георгий Станишев.

Въпреки че проектът за строителство е одобрен, опасенията на местните жители са свързани с възможността строителните работи да излизат извън частния имот за който важи разрешителното. Созополчани са разтревожени от това, че вибрациите от разбиването на скалите вредят на къщите в съседство и по тях вече са се появили пукнатини. Те се виждат по мазилките, таваните и зидовете.

[продължава…]

Фестивал "Детето на морето" ще се проведе в Созопол 3Традиционният фестивал „Детето на морето“ ще се проведе в Созопол на 28 юли от 20 ч. вечерта в Амфитеатъра. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Събитието е под патронажа на кмета на Созопол Панайот Рейзи. В рамките на събитието ще се проведе мини канадска борба в категории от „комар“(3-годишните) до „динозавър“(12-годишните). Записването за участие е на място един час преди началото и тук на страницата във Фейсбук:

[продължава…]