Categories
Новини

Фондация „Созопол“ получи наградата за изграждане на имиджа на България като туристическа дестинация

Фондация "Созопол" получи наградата за изграждане на имиджа на България като туристическа дестинация 1Почти половината от туристите в Европа и България през 2020 г. ще са от Далечния изток, най-вече китайци. Тази прогноза направи министърът на икономиката Трайчо Трайков на връчването на годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) в сряда.

Атракции като мощите на Йоан Кръстител ни поставят на европейската туристическа карта

заяви Трайков, докато връчваше наградата в категорията за изграждане имиджа на България като туристическа дестинация. Тя отиде във фондация „Созопол“, която реставрира голяма част от Стария град, нейно откритие бяха и мощите.

31 награди раздаде асоциацията за 2010 г. на хотелиери, ресторантьори и организации, свързани с туризма. Като атракция бе отличен и аудио-визуален спектакъл на скалния комплекс Аладжа манастир. Една от най-престижните награди – за хотелски мениджър на годината, бе взета от Иван Портних, генерален мениджър на групата „Грандхотел Варна“. Комплексът получи и наградата за ваканционен комплекс на 2010 г. За СПА хотел бе отличен „Хисар“.

Председателят на БХРА Благой Рагин засега е единственият кандидат за президент на световната хотелиерска и ресторантьорска асоциация, стана ясно още на церемонията. Изборите ще са през 2011 г.

Източник: 24 часа