Созопол откри нова детска площадка

Кметът на община Созопол Панайот Рейзи и гл.архитект на общината д-р Румен Александров в качеството му на президент на Ротари клуб – Созопол прерязаха лентата на най-новата детска площадка в града. Откриването на модерният детски кът съвпадна с Международния ден на детето и събра много деца и родители на празника.

Сред официалните гости бяха зам. кметовете на община Созопол Катя Стоянова и Петя Чапевова, членове и гости на Ротари клуб- Созопол, които отбелязват и 6 години от създаването на благотворителната организация в града.
Новата детска площадка, на която са разположени три съоръжения за забавления на децата е изградена по инициатива на созополските ротарианци и с финансовата подкрепа на община Созопол. Над 20 хил. лв., събрани по време на традиционния коледен бал на Ротари клуб са в основата на реализацията на проекта. Община Созопол участва в изграждането на детския кът и облагородяването и освежаването на парка с близо 35 хил. лв. Това е третата съвместна инициатива на Ротари клуб-Созопол и общината за изграждане на детски площадки в града.

„Много съм щастлив, че тази година откриваме най-хубавата детска площадка в град Созопол. Тя е изпълнена по всички изисквания за безопасност, сертифицирана е и се надявам децата на Созопол да се забавляват на нея и да бъдат много щастливи”

заяви президентът на Ротари клуб-Созопол арх.д-р Румен Александров и предаде документацията на детската площадка на кмета на Созопол Панайот Рейзи, който благодари от името на града и лично от свое име на Ротари клуб и цялото ротарианското общество в Созопол, за щедрото дарение. Пожела им да продължават с благородните каузи, защото те са оценени от жителите и всички гости на града.

„Като кмет на общината се ангажирам да продължим да поддържаме добре това прекрасно съоръжение. Нашите деца са приоритет в работата на общината.”

заяви кметът и апелира към родителите и жителите на Созопол да се грижат и пазят детските съоръжения.
Благодарение на усилията и благородна цел на ротарианското общество в Созопол, съвместно с помощта на Община Созопол, вече са изградени три детски къта в града. Единият бе построен безвъзмездно за созополските деца и се намира в новия град. Другият детски кът е построен на общински терен в централната част на града в близост до градския парк и получи много голяма популярност с името си „корабчето”. Той стана любимо място на хиляди деца и туристи посетили града ни през лятото. С новата трета детска площадка, квартала придоби нов и привлекателен вид, като с това допълни благоустройството му.

източник: sozopol.bg

Leave a Comment