Созопол откри плувният басейн за първия учебен ден

снимка: www.sozopol.bg

На събитието присъстваха председателят на общинския съвет Красимира Германова, общински съветници, ученици,учители и жители на Созопол. Сред гостите бяха и много спортни деятели, както и национални шампиони по плуване от недалечното минало. Демонстрация в новия плувен басейн направи майсторът на спорта от Созопол Тодор Костов, който е дългогодишен инструктор по водно спасяване към БЧК-Бургас.

„Откриваме плувният басейн на Созопол с ясното съзнание, че тази нова придобивка за града е от голямо значение. Първата копка на плувното съоръжение направихме в навечерието на Деня на християнското семейство и го откриваме на първия учебен ден. В това има символика, но и заявен ангажимент от мен и моя екип да продължим да работим за младите хора на Созопол”

заяви по време на официалното откриване кметът на община Созопол Панайот Рейзи .

Общата площ на спортното съоръжение  е 1065 кв. м, а размерът на басейна е 25 м. на 20 м. Закритото помещение на плувното съоръжение е с окачена стъклена фасада, а на нивото на басейна са построени още лекарски кабинет, две съблекални, треньорски кабинет, душове и тоалетни към всяка съблекалня. Направена е вертикална планировка и е облагороден района около басейна.

По предложение на кмета Панайот Рейзи, общинския съвет прие решение децата до 14 годишна възраст от цялата община да ползват басейна безплатно.

източник: www.sozopol.bg

Leave a Comment